вторник, 31 януари 2012 г.

Плановете на Mini до края на 2016г.


Тези дни станаха ясни плановете на марката до края на 2016 година.
В началото на следващата година ще видим производствената версия на MINI Paceman, която ще се конкурира пряко с изключително успешния Range Rover Evoque. Шест месеца по-късно ще видим и Новото поколение на Mini Cooper, което пък трябва да бъде представено като концепция още тази година. Интересното при нея е, че ще разполага и с версия с 5 врати, която трябва да бъде представена една година след официалната премиера на модела.
През 2015 година ще видим и новия Clubman, който ще продължава да споделя аналогична платформа с Cooper и ще притежава 5 конвенционални врати, което ще го превърне в пълноразмерно комби. Неговата дължина ще бъде с около 10см., повече от тази на настоящия модел.
През 2016 година ще бъде предложен Mini Rocketman, както и товарна версия на Clubman известна, като "proect F58", която ще разполага с удължено междуосие и по-висок таван. Изненада е и проекта за триобемен модел, който ще бъде базиран върху платформата на BMW 1-ва серия. Това ще бъде и най-скъпият в гамата на марката. Базовата цена ще започва от около 25 000 евро, като това ще бъде и първият в историята на фирмата модел със задвижване на задните колела.


Няма коментари:

Публикуване на коментар