събота, 4 юни 2011 г.

Официално: Новото BMW 1-ва серия







Три месеца преди официалната премиера ние можем да видим първите официални снимки на новото BMW 1-ва серия. Според оскъдната информация, с която разполагаме дължината на компактния модел е 4.32м, което е с 8.5см повече от предходния модел. Благодарение на новия дизайн, новата 1-ва серия изглежда по-спортно, а съотношението на теглото е 50:50 спрямо предната и задната ос. Това е и първият модел на баварската фирма чиито странични огледала са снабдени със сигнални светлини.
Бензиновите двигатели които намират място под предния капак са 4-цилиндрови с мощност от 122 до 250к.с., снабдени с турбо компресор. Дизеловите версии ще разчитат на 4-цилиндровия 2.0 литров агрегат който ще се предлага в три версии на мощност - 116, 143 и 184к.с. Според производителя средния разход ще се движи в рамките на 4.8 и 5.3л/100км. Всички версии ще се предлагат серийно с 6-степенна механична трансмисия, но по желание някои от тях ще могат да бъдат оборудвани с новата 8-степенна автоматична такава. В допълнине на това, моделът ще се предлага и със Стоп/Старт технология и спирачна система с възможност за регенериране на енергията.
Официално новата 1-ва серия ще бъде показана на автосалона във Франкфурт, а на пазара ще бъде на разположение от есента, като първоначално ще се предлага само с 5 врати. Цените за сега не са обявени, но се очаква базовата версия да започва от около 22 000 евро.


Няма коментари:

Публикуване на коментар