петък, 30 март 2012 г.

PSA прекратява сътрудничеството с Iran Khodro


Вчера стана ясно, че поради влошените дипломатически отношения спрямо Иран в световен мащаб, френския концерн PSA преустановява договорните отношения с автомобилния производител "PSA е група, която се съобразява и уважава международните и европейските регламенти. Затова ние решихме от февруари да преустанови доставката на нашите части за Иран. Това се налага, тъй като страната се контролира от иранския режим и свързаните с органите на Революционната гвардия ", смята, че " правенето на бизнес директно с иранския режим, засилва възможностите на страната да развива незаконната си програма за ядрени оръжия " .
За тези, които не знаят френския концерн има едва 2%, дял от акциите на иранската компания, но именно тя е един от основните закупчици на части необходими за производството на моделитте, които се правят по лиценз на Peugeot 405 и 206. Именно този пазар е 1/5 част от общата продукция на френския концерн.
Какво ще е бъдещето на иранската компания не е ясно, но французите при всички случаи са обмислили своя ход, тъй като това решение идва броени дни след като стана ясно, че Съюзът между PSA и GM е факт.

Няма коментари:

Публикуване на коментар