четвъртък, 22 март 2012 г.

Mercedes GLK с обстоен фейслифт





Премиерата на обновения Mercedes GLK, по една или друга причина така и не се състоя по време на автосалона в Женева. От централата на фирмата са решили, фейслифт версията да направи своя дебют по време на автосалона в Ню-Йорк, тъй като явно пазара на този модел отвъд Атлантика е по-важен от колкото този в Европа. Макар и да няма подробна информация относно механиката, ние можем да видим в детайли промените направени в екстериора и интериора на компактния SUV.
Основните външни промени обхващат предната част, за която спокойно можем да кажем, че е напълно нова. Новата предна броня, решетката, светлините, предния капак и калниците придават едно съвсем ново излъчване, което би трябвало да бъде актуално поне още четири години.
Интериора е напълно нов! Впечатление правят кръглите отвори на климатичната инсталация, които все по-често започваме да срещаме в моделите на немската марка, както и липсата на скоростен лост на централната конзола.
Моторната гама ще включва четири и шест цилиндрови, бензин и дизелови агрегати куплирани серийно със Стоп/Старт система и 7-степенната автоматична трансмисия, като мощността им ще варира от 143 до 306к.с. Очакваната цена на базовата версия - 250 CDI с мощност 143к.с., ще започва от 36 235 евро в Германия, което е с около 800 евро повече от цената на настоящата версия. Според нас обаче тази надценка си заслужава.

Няма коментари:

Публикуване на коментар