сряда, 13 юли 2011 г.

Официални снимки на обновеното Audi A5/S5








Ето, че дойде времето когато моделното семейство А5, да бъде освежено. Късно снощи фирмата представи официалните снимки на обновените A5/S5 Coupe, Cabriolet и Sportback. Промените в екстериора са видими от далеч. Излъчването е значително по-агресивно, а линията се вписва изцяло с останалите модели на марката и се доближава плътно до тази на A6. В предната част се наблюдават нови фарове, решетка и брони, които са с изцяло нов дизайн. В задната част промените са сведени до нови задни светлини чиято форма не е променена, но са с нова подсветка и променен дизайн на бронята. Макар и да не разполагаме със снимки на интериора, то там промените не са колосални. Нов волан, скоростен лост и леко променени контролери намират своето място, като придават по изискан стил.
Под предния капак също има значителни разлики. Бензиновите агрегати са с повишена мощност, намален разход на гориво и вредни емисии, а 4.2 литровия V8 за версията S5 вече не се предлага в гамата на модела. Той ще бъде заменен от значително по-икономичния и екологичен 3.0 литров TFSI, чиято мощност е 272 и 333к.с. (за S5 ), който до момента намираше място само във версията Sportback. Останалите бензинови агрегати, които са налични са: 1.8 TFSI и 2.0 TFSI чиято мощност е съответно 170 и 211к.с. Дизеловите версии ще разчитат на 2.0 литровите и 3.0 литрови TDI, агрегати с мощност съответно: 177, 204 и 245к.с. В по-късен етап фирмата ще предложи и първият дизелов агрегат, който ще покрива нормите Евро6, но за сега не се споменават подробности за него. Серийно А5, ще се предлага със задвижване на предните колела и 6-степенна механична трансмисия, като разбирасе ще се предлага и Quattro задвижване, както и автоматичните S-TRONIC и Multitronic трансмисии.
Официалната премиера на обновеното А5 ще бъде по време на автосалона във Франкфурт, където ще станат ясни и цените на модела. Там ще бъде представено и обновеното А4, чиито официални снимки очакваме до броени дни.

Няма коментари:

Публикуване на коментар