понеделник, 22 юли 2024 г.

Chery Fulwin T10 с рекорд в Книгата на Гинес за изминато от 2100 км. разстояние без зареждане

 

Представете си да изминете пътя от София до Брюксел без да се налага да спирате да зареждате. Това разбира се не е възможно с електрически модел, нито с конвенционален такъв. Въпреки, че BYD напоследък презентира, че нейните нейните хибридни модели с увеличен хибрид ще изминават над 2000 км. с един резервоар, то друг китайски производител официално направи това, а неговото постижение бе регистрирано в книгата на рекордите Гинес като: Най-дълго разстояние изминато с Plug-in хибрид. 

Става въпрос за представеният преди няколко месеца триредов SUV - Chery Fulwin T10, чиито продажби в Китай трябва да стартират в края на този месец. Екип на марката, заедно с представители от книгата на рекордите Гинес на 17 юли са стартирали от Shangri-La и на 20 юли са пристигнали в Zhuhai, като са изминали разстоянието от 2100 км. без зареждане. Не се съобщава средната скорост с която са се движили, но имайки предвид обемът на резервоара който е 70 литра, то лесно можем да сметнем, че средният разход на гориво е малко под 3л/100км. и това при положение, че теглото на модела е 1935 кг. 

Както знаем за задвижване Chery Fulwin T10 разчита на Kunpemg Super Hybrid C-DM хибридната система на Chery. Тя включва 1.5 литров, турбо бензинов мотор с мощност 156 к.с., който служи предимно за генератор на тяговата батерия с капацитет 34.5 кВтч. Той е съчетан с 3-степенна, DHT трансмисия с интегриран електромотор с мощност 204 к.с., а на задния мост е позициониран втори електромотор с мощност 375 к.с. Общата мощност на системата подавана към колелата възлиза на 610 к.с., а максималната скорост която може да бъде постигната е 240 км/ч. Заводските данни на модела сочат среден разход между 5.7 и 6.9л/100км., а времето за зареждане на батерията между 30 и 80%, не отнема повече от 20 минути, след което ще може де изминете поне още 210 км.  

Няма коментари:

Публикуване на коментар