вторник, 30 април 2024 г.

Hongqi с три концепции и планове за присъствие на пазара в Европа


Освен новият Hongqi Guoya, на фирменият щанд на марката на автосалона в Пекин, могат бъдат видяни цели три концептуални модела, които по всичко личи са на крачка от серийно производство. Те имат за цел да ни подскажат какво да очакваме от наследниците на Hongqi H9 в лицето на концепцията - Е702, електрическият E-QM5 показан като - Е009 Concept и бъдещ SUV модел представен като - Е007 Concept, чиято производствена версия трябва да бъде представена още тази година. 

Не по-малко интересна е и откритата версия на Hongqi EH7, която е представено като предпроизводствен модел, който чака одобрение за серийно производство което зависи от това, как EH7 Cabrio ще бъде приет от публиката по време на автоизложението в Пекин. Производителят ревностно мълчи относно параметрите на модела, но споменава ускорение от 0 до 100 км/ч. в рамките на 3.5 секунди. 

Говорител на марката официално съобщи, че моделите в портфолиото на марката са конкурентни с тези на Audi и Mercedes, но са значително по-достъпни, а в бъдещите планове на компанията влиза и присъствие на пазара в Европа. Как ще стане това обаче не се съобщава, но намеренията са факт и познавайки китайците, то трябва да сме сигурни, че всичките им сили ще бъдат съсредоточени да постигнат това.  


Няма коментари:

Публикуване на коментар