петък, 26 април 2024 г.

Hongqi Guoya е най-луксозният модел на марката достъпен за масовия клиент

 


Луксозният седан Hongqi Guoya направи своята премиера на автосалона в Пекин, който вече отвори врати за журналисти. Китайският седан е позициониран между Hongqi H9 и хипер-луксозният Hongqi L5, който обаче не се предлага на простосмъртните клиенти. За разлика от него, новият луксозен седан на марката ще бъде достъпен за масовият клиент, като цените все още не са съобщени. 

С дължина от 5.35 метра и междуосие от 326 метра, Hongqi Guoya ще се конкурира с удължената версия на Mercedes S-class (W223) и неговият интериор не отстъпва по качество и обзавеждане от този на немският модел. Като цяло интериорът приема класическо симетрично оформление с два отделни дисплея за инструменталния панел и инфо-развлекателната система с изкуствен интелект. Според информацията, Guoya  ще се предлага във версии с 4 и 5 места. Срещу доплащане клиентите ще могат да получат AR-HUD дисплей, лицево разпознаване за старт на автомобила, интелигентна настройка на амбиентното осветление и предни DLP светлини, които могат да изписват предупредителни съобщения за водача на пътното платно.


Информацията относно агрегатите все още е оскъдна, но от това което знаем, то под предния капак място ще намират новите 3.0 и 4.0 литрови, турбо мотори на марката оборудвани с хибридна технология и мощност е съответно 394 и 490 к.с. На борда ще бъде налична трикомпонентната литиева батерия, чиито капацитет не се съобщава, но средния разход на гориво според производителя няма да надхвърля 10.5л/100км.  Предвидената трансмисия е 8-степенна, автоматична която предава движението към четирите колела.  




Няма коментари:

Публикуване на коментар