понеделник, 11 март 2024 г.

Hongqi EH7 наличен в Китай от края на март месец като конкурент на Volkswagen ID.7

 Още от този месец в Китай, започват продажбите на първият модел от новата линия на Hongqi - New Energy Vehicle, който видяхме точно преди една година като предпроизводствен модел под името Hongqi NEW E001. Производствената версия на модела носи името Hongqi EH7, а разликите в дизайна се свеждат до ново оформление на предната и задната брони. Впечатляващите  LED задни светлини с 285 светодиода и 3D ефект са успели да запазят своето място в дългият 4.98 метра фастбек. 

Все още няма официална информация относно задвижването на EH7, но от това което знаем става ясно, че моделът е построен върху новата FME платформа на концерна и ще се предлага с един или два електромотора и задвижване съответно на двете и четирите колела. Мощността на базовата версия с един електромотор е 343 к.с. и ще има автономия над 800 км., измерени според китайският цикъл. Производителната версия с два електромотора и задвижване на четирите колела разполага с 617 к.с. и автономия от 700 км. Производителят декларира за нея ускорение от 0 до 100 км/ч. за 3.9 секунди и максимална скорост от 190 км/ч. Капацитета на тяговите батерии не се споменава, нито техният тип но знаем, че същите са доставяни от CATL и ще се предлага възможност за бърза смяна, чрез специални станции по подобие на NIO. В по-късен етап ще бъдат налични и модификации с индукционно зареждане. 

Интериора е почти без промяна, сравнение с този на предпроизводствената версия. Пред водача място намира извит към водача цифров панел с 6-инчов дисплей за инструментариума и 15.5-инчов тъчскрийн за инфотейнмънт системата. Серийно за модела е наличен и HUD дисплея с добавена реалност, системата за автономно шофиране от ниво 3 и панорамният покрив. Впечатление правят изключително добре изработените седалки от винилова кожа, както и качеството на материалите. Цените все още не са оповестени, но имайки предвид ценовата война която в момента се разгаря в Китай, базовата версия на Hongqi EH7 най-вероятно ще бъде по-ниска от тази на Volkswagen ID.7, който се предлага от 33 300 долара. 


Няма коментари:

Публикуване на коментар