вторник, 12 март 2024 г.

Оправдана ли е по-високата с 30% цена на обновеното Audi A3?

 След обновяването на Volkswagen Golf 8, сега и неговият братовчед в лицето на Audi A3 получава планувани козметични промени, явно в средата на своят жизнен цикъл. Външните промени на премиум компактният хеч модел от Инголщад се свеждат до новият дизайн на броните с по-големи отвори за въздух, ревизирана радиаторна решетка която също е нараснала по размери и новите - DRL предни светлини, които се предлагат с възможност за персонализиране на своят светлинен подпис по всяко време. Предлаганите лети джанти също са с нов дизайн, а цветовата гама е разширена с нови актуални цветове. Новост за модела е версията Allstreet, която се отличава с офроуд декоративни елементи, увеличен с 1.5 см. клиренс и по-богато оборудване. 

В интериора като цяло няма промени, но сядайки вътре веднага откривате разлики в леко променените отвори на климатичната инсталация и новата централна конзола с малък превключвател заменящ скоростният лост на автоматичната трансмисия. Стандартното оборудване е разширено, като сега серийно Audi А3 ще се предлага с кожен волан, подлакътник и амбиентно осветление.  Адаптивният круиз контрол, който позволява асистирана смяна на лентата ще се предлага  срещу месечен, годишен или доживотен абонамент заедно с двузоновата функция на  климатроника, допълнителни цветове за амбиентното осветление, асистента за дълги светлини и свързаност с  Apple CarPlay и Android Auto. 

В Европа, обновеното Audi A3 ще се предлага с бензиновият - 1.5 литров, турбо мотор с мощност от 150 к.с., оборудван с лека хибридна технология. Дизеловата модификация разполага със същата мощност, но доставяна от 2.0 литровият TDI агрегат. При всички случаи трансмисията е 7-степенна - DSG. В последствие моторната гама ще бъде разширена с още версии на бензиновият мотор, както и хибридни модификации. 

При версията S3, мощността на 2.0 литровият, турбо бензинов мотор е увеличена до 328 к.с. и в комбинация с модернизираната 7-степенна, двудискова трансмисия с по-бърза смяна на предавките, ускорението от 0 до 100 км/ч. е сведено до 4.7 секунди. Съобщава се и за модифицирана система за задвижване на четирите колела, чиито разпределител на въртящият момент между предните и задните колела е с нови настройки. 

Всичко споменато до тук означава, че базовата версия на модела е със значително увеличение на цените. От март месец в Германия, обновеното Audi A3 ще се предлага с цени от 35 650 евро, което е 30% повече от това, което искаше марката за базовият модел преди три години. 


 


Няма коментари:

Публикуване на коментар