четвъртък, 21 март 2024 г.

Обновените Volkswagen Crafter и MAN TGE получават ChatGPT на борда

 Последното поколение на Volkswagen Crafter се оказа толкова добро, че в продължение на 8 години не бе обновявано драстично, въпреки засилената конкуренция в този клас. Сега марката се реши да представи обновената версия на модела, която може и да не се различава визуално, но получава нови технологии и изцяло нов интериор. 

Стандартно на борда вече място намира10.3-инчов цифров инструментален панел и инфо-развлекателна система със същият размер на екрана, която може да бъде надстроена с 12.9-инчов дисплей и наличие на изкуствен интелект и гласов асистент. Това разбира се води и до наличието на серийният мултифункционален волан с физически бутони, от който се управляват избрани функции на инфотейнмънт системата. Всички версии на Crafter ще са налични с разширен пакет от асистенти включващ неща като: Front Assist, Lane Assist, система за разпознаване на пътните знаци със звуков сигнал, задни парк сензори и система за следене на сляпата зона на водача. Същите промени в интериора са налични и за MAN TGE който знаем, че се различава от Crafter само по емблемите. 

Не се споменават промени в моторната гама което ще рече, че пад предния капак място намира 2.0 литровият, TDI мотор с мощност между 109 и 163 к.с., куплиран с механична или автоматична трансмисия предаваща движението към предните, задните или четирите колела в зависимост от версията. За електрическата версия също не се споменава нищо, но всички се надяват, тя да получи по-голяма батерия. 


Няма коментари:

Публикуване на коментар