петък, 5 януари 2024 г.

Geely атакува експортните пазари с добре оборудваният SUV - Haoyue Pro с цена по-ниска от тази на Dacia Duster

 След като в Китай, Geely спря да предлага Geely Vision X6 Pro, сега марката е решила да атакува експортните пазари с нова версия на модела която принадлежи към семейството на Haoyue. Новото предложение на марката ще се предлага в Южна Америка, Русия и Азия под името Haoyue Pro, а за целта по него са направени значителни промени и то не само визуални. Предната част например е изцяло нова и вече притежава интегрирана в бронята радиаторна решетка. В задната си част обаче, китайският SUV остава без промяна. 

За да скрие преклонната възраст на модела, който за първи път бе представен през далечната 2011 година, производителят предлага и изцяло нов двуцветен интериор оборудван по най-новите стандарти и изисквания на клиентите с внимание към детайла. Пред водача място намира плаваща цифрова конзола с два 10.2-инчови дисплея, съответно за инструментариума и инфотейнмънт системата от която се управляват и функциите на климатичната инсталация, което намалява значително броя на физическите бутони. Някои от декоративните елементи са лазерно гравирани и допринасят за по-взискателната обстановка заедно с новите седалки с електрически контрол. Както се очаква от модел за 2024 година, на борда място намира и пакет от асистенти подпомагащи шофирането, който в най-богатата си версия предлага възможност за автономно шофиране от 2-ро ниво. 

За задвижване Geely Haoyue Pro разчита на новия - 1.5 литров, турбо бензинов модел на марката с директно впръскване на горивото и мощност от 188 к.с. Той е куплиран серийно с 7-степенна, роботизирана трансмисия задвижваща предните колела, а според информацията средния разход възлиза на 7л/100км. Всичко това води и до известно повишаване на цените, които ще стартират от 14 200 долара.


Няма коментари:

Публикуване на коментар