четвъртък, 23 ноември 2023 г.

Ще видим ли Leap C10 в Европа?

След като Stellantis придоби 20% от Leapmotor, сега китайската марка представя своят първи глобален модел, който най-вероятно ще се възползва от дилърската мрежа на концерна благодарение на което и той след  Leap T03  ще има шансове да стъпи и на стария континент. 

Като цяло Leap C10 е четвъртият EV модел на марката и се възползва от електрическата платформа на марката с 800-волтова архитектура, електромотор разположен на задния мост и LFP тягова батерия от CALB. Именно тя обаче е недостатъкът на електрическият SUV, тъй като общото и тегло възлиза на 550 кг. Това явно не е огромна пречка, тъй като нейните 69.9 кВтч., осигуряват автономия от 530 км. Налична за модела е и батерия с капацитет 53 кВтч., която осигурява автономия от 410 км. Имайки предвид габаритите на модела и неговата мощност от едва 231 к.с., не трябва да очакваме някакви впечатляващи динамични характеристики, но пък клиентите ще бъдат добре изненадани със стартова цена от 21 000 долара.  

С около 3000 долара обаче, по-евтина ще бъде EREV версията с удължен обхват. Тя е оборудвана с 1.5 литров бензинов мотор, който служи за генератор на тяговата батерия с капацитет 28 кВтч., която има възможност да се зарежда и от борзозарядна станция в рамките на 30 минути. Задвижването се осъществява от същият електромотор с мощност 231 к.с., който има възможност да работи в изцяло електрически режим и осигурява автономия до 210 км. С пълен резервоар и заредена батерия производителят обещава автономия от 1190 км. Според информацията, максималната скорост е 170 км., а времето за ускорение до 100 км/ч. от място отнема 7.7 секунди.

Интериора е добре оборудван с 10.2-инчов цифров инструментален панел пред водача и 14.6-инчов тъчскрийн за инфо-развлекателната система захранвана от чип Qualcomm 8295. 

За този ценови диапазон, интериора е повече от луксозен и добре оборудван с два отделни, свободно стоящи дисплея без каквито и да е физически бутони. Серийният пакет от асистенти на борда позволява автономия от 2-ро ниво, а срещу доплащане ще бъде налична лидар технология от ниво 2+, която срещу доплащане ще има възможност да се ъпгрейдва до ниво 3. Панорамният, отварям покрив също ще се предлага срещу доплащане, но предните ел. седалки с подгрев и масажна функция са част от серийното оборудване. 


Няма коментари:

Публикуване на коментар