петък, 27 октомври 2023 г.

Фейслифт версията на Kia K5 с 10% по-висока цена

 Явно в средата на своят жизнен цикъл, корейският модел получава планувана модернизация носеща редица визуални и технологични актуализации. Фейслифт версията на Kia K5, се отличава с леки корекции в дизайна на броните и новият светлинен подпис на предните LED светлини. В задната част промените са по-очевидни благодарение на допълнителният елемент на светлините който се врязва в калника и респективно в бронята. Джантите също са с нов дизайн, а цветовата гама е увеличена с два нови нюанса. 

За сметка на екстериора, то интериора ни посреща с изцяло нова обстановка с елегантен цифров извит панел с два 12.3-инчови дисплея и сензорен панел за управление на климатичната инсталация. Новата инфотейнмънт система разполага с актуализации по въздуха и предлага функции за дистанционно управление от смартфона на собственика, включително и стрийминг услуги и идентификация с пръстов отпечатък. Налична за модела е и премиум озвучителна система с 12 високоговорителя, както и тапицерия с три нови цветови опции, а цветният HUD дисплей ще бъде наличен срещу доплащане. 

Под капака промени няма. Там откриваме познатите 1.6 и 2.0 литрови, бензинов мотори с мощност между 150 и 180 к.с., куплирани с 6 или 8-степенна, автоматична трансмисия с възможност за ръчна смяна на предавките. Хибридната версия остава в гамата на модела, както и тази с 2.5 литров, мотор с мощност от 190 и 290 к.с., която обаче е налична предимно на пазарите в Северна Америка. Продажбите на обновената Kia K5 в Южна Корея стартират още тази седмица с цени от 20 500 долара, което е с малко повече от 10%, повече от цената на версията преди обновяването. 

Няма коментари:

Публикуване на коментар