сряда, 19 юли 2023 г.

WEY Alpine е новият китайски MPV модел

 Премиум марката на Great Wall, представя своят първи MPV модел наречен WEY Alpine, който трябва да си съперничи с множеството китайски събратя и най-вече с новата Toyota Alphard / Vellfire. Ако трябва да бъдем честни обаче, китайският модел изглежда добре, но не изглежда като нов модел, въпреки модерната за китайците огромна, хромирана радиаторна решетка. Въпреки това, ако не с японският модел, то Alpine ще се изправи с достойнство срещу Denza D9 .

С дължина от 5.05 метра и междуосие от 3.08 метра WEY Alpine, предлага място за 7 или 6 човека като при всички случаи първите два реда са оборудвани със самостоятелни кресла с подгряваща, вентилираща и масажна функции. Пред водача място намира цифров панел с два сдвоени екрана, а в централната конзола между предните седалки е интегриран хладилник с място за 14 бутилки. 

За задвижване Alpine, разчита на най-новото поколение PHEV - хибридна технология на Great Wall с 1.5 литров, турбо бензинов мотор с мощност 156 к.с., съчетан с електромотор в задната част с мощност 184 к.с. и батерия с капацитет от 38 кВтч., която на книга осигурява пробег до 150 км. в изцяло електрически режим и може да бъде заредена до 80% за 29 минути. Налична е и чисто хибридна версия с мощност 321 к.с. и самозареждаща се батерия с капацитет от 34 кВтч., а когато тя е напълно заредена, доставя автономия до 184 км. От своя страна бензиновият двигател може да работи в конвенционален режим или като генератор за батерията. 


Няма коментари:

Публикуване на коментар