сряда, 19 юли 2023 г.

Ford Transit с по-добра активна безопасност и нов интериор


Пет години след последното обновяване на Ford Transit, моделът получава отново промени, които този път са съсредоточени към водача. Производителят е решил, че външни промени на най-продаваният ван в световен мащаб не са необходими и се е съсредоточил към работното място на водача, като освен комфорта е увеличил и активната безопасност. 

За целта Ford предлага за своят модел изцяло нов интериор с 8-инчов цифров инструментален панел пред водача и инфоразвлекателната система от ново поколение SYNC 4 с удобен за работа 12-инчов дисплей с отчетлива графика, чиято навигация дава информация за трафика в реално време и работеща с 5G технология. До сега той бе наличен, само за изцяло електрическата версия, но вече е достъпен за цялата гама на модела. Опционално на борда място ще намира и пълният асистент за подпомагане на шофирането, който включва адаптивен автопилот оборудван със Stop&Go функция, система за предотвратяване на сблъсък, асистент за шофиране в пътната лента, сензори за обекти в сляпата зона на водача, автоматичен асистент за паркиране и набор от камери с обзор от 360 градуса. 

По отношение на механиката, обновеният Ford Transit ще се предлага и с нова, опционална, 8-степенна, автоматична трансмисия за версиите с предно задвижване, която позволява на вана да тегли безпроблемно прикачени товари с общо тегло до 6 тона. Спирачната система също е нова и значително по-лека, като спестява 27 кг. от общото тегло на модела, като същевременно е и по-лесна за поддръжка. Предното окачване на модела е ревизирано, благодарение на което товароносимостта е увеличена на 2 тона. Моторната гама като цяло е без промяна с 2.0 литров, турбо дизелов мотор във версии на мощност между 104 и 185 к.с., куплирани с 6-степенна, механична трансмисия. Налични са и модификации със задвижване на задните колела или 4х4. Изцяло електрическата версия с монтиран на задният мост електромотор с мощност 265 к.с. и батерия с капацитет от 68 кВтч., която осигурява автономия до 317 км. Нейното зареждане, чрез станция за бързо зареждане в рамките между 10 и 80%, отнема 34 минути. 

Няма коментари:

Публикуване на коментар