понеделник, 31 октомври 2022 г.

Great Wall Lighthning Cat представен официално

 Днес в Китай, Great Wall представи производствената версия на електрическият фастбек - Ora Cat 03 под името Lightning Cat, който ще се предлага и на пазарите в Европа. Моделът с дизайн наподобяващ на първото поколение Porsche Panamera е основан върху платформата LEMON и е с дължина от - 4.87 метра и междуосие от - 2.87 метра. Great Wall Lightning Cat има всички качества да привлече по-взискателните млади клиенти със своите безрамкови врати, електрическите дръжки на вратите, прибиращият се заден спойлер и летите джанти с размер от 18 или 19-цола.

Интериорът също има с какво да примами своите клиенти. Той предлага място за 5 човека, който са настанени в удобни седалки от еко кожа, като предните могат да бъдат оборудвани с масажна и вентилираща функция. Пред водача място намира 10.2- инчов цифров инструментален панел, който е разделен визуално на три кръгли секции с декоративни рингове за по-спортно усещане. Мултимедийната система е с размер от 12.3-инча, а на плаващата централна конзола са разположени физически въртящи селектори за управлението на климатичната инсталация. Неща като адаптивният автопилот и пакет камери с обзор 360 градуса влизат в серийното оборудване, но за HUD дисплея и автономната система за шофиране  ще трябва да се доплаща. 

Базовата версия на Great Wall Lightning Cat се задвижва от електромотор с мощност 204 к.с. позициониран в предната част на автомобила, който черпи енергия от литиево-желязо-фосфатна батерия, която осигурява автономия 555 км. Налична за модела ще бъде и литиево-йонна батерия, която ще осигурява автономия до 705 км. Тя ще намира място и във версията с два електромотора с обща  мощност 408 к.с. и задвижване на четирите колела. При нея автономията ще възлиза на 600 км., а ускорението от 0 до 100 км/ч. става за 4.3 секунди. 

Продажбите на Lightning Cat в Китай, започват през декември с цени от 26 000 долара, а през лятото на 2023 година моделът ще бъде наличен и на стария континент, като ще се присъедини към Great Wall Ora R3.


Няма коментари:

Публикуване на коментар