понеделник, 31 октомври 2022 г.

BeyonCa е най-новата китайска EV марка, основана от бившият вицепрезидент на VW

 Нова седмица, нов късмет и нова китайска марка на небосклона, която прави заявка за навлизане в премиум сегмента на електрически задвижваните автомобили. BeyonCa е основана от бившият вицепрезидент на VW за Китай - Су Веймин, който е събрал екип от бивши, висококвалифицирани служители от немският концерн, като Ханс Ротенпилер и Дирк ван Брекел, които са участвали в създаването на модели като: Bugatti ChironLamborghini UrusPorsche 911 (992) и т.н. 

Заедно с представянето на марката, основателят на компанията представи концепция, която трябва да ни даде насока, какво да очакваме от първият сериен модел на BeyonCa, който трябва да стане реалност през 2024 година. Неговото име е GT Opus 1 и както личи по името, той класифициран като електрическо задвижвано - GT купе с четири врати, което ще се конкурира пряко с Porsche Taycan. С дължина от 5.2 метра и междуосие от 3 метра обаче, китайският модел ще предлага завидно вътрешно пространство, без аналог в този клас. Подробности относно задвижването не са оповестени, но се споменава за батерия с капацитет от 130 кВтч и възможност за бързо зареждане. 

Детайлни снимки на интериора не са разпространени, но от тийзър изображенията става ясно, че там компромиси няма да има. На борда място ще намира иновативна система, която ще събира данни за настроението, пулса и дишането на пасажерите и според събраните данни ще прави настройките за движение по времето, когато автономната система за шофиране от 3-то ниво е задействана. 

Цената на производтвената версия се очаква да бъде около 110 - 130 000 долара, като в по-късен етап марката ще предложи и по-скъпа и продуктивна версия. Производството на модела пък ще се осъществява от Dongfeng, като годишно марката възнамерява да продава близо 2000 абтомобила от този модел. 


Няма коментари:

Публикуване на коментар