вторник, 10 май 2022 г.

Leap C01 наличен в Китай от края на май

След Leap C11, сега китайската марка е готова със своят електрически седан или по-скоро фастбек, който ще бъде пуснат на пазара до края на този месец. С дължина от 5.05 метра - Leap C01 ще предлага място за пет човека. Той е построен върху модулната платформа от С11 и съответно ще разполага със същата технология за задвижване. 

Leap C01 разчита на два електромотора с обща мощност от 544 к.с., задвижващи съответно предните и задните колела, а батерията е с капацитет от 90 кВтч. Според производителят автономията на модела е 717 км., което е доста оптимистично, въпреки отличният коефициент на челно въздушно съпротивление - Cd-0,22. 

Интериора е много подобен на този в SUV модела с наличие на три дисплея, въпреки трудностите с доставките на електронни компоненти, което явно за китайците не е проблем. На борда място ще намират най-новите технологии с които разполага китайската индустрия, включително и автономна система за шофиране от 3-то ниво. Тя, огромният панорамен покрив и интериора с изобилие на кожа Nappa ще се предлагат срещу доплащане. Серийно за модела са налични адаптивен автопилот, тризонова климатична инсталация, висококачествена озвучителна система, отопляеми седалки и др. 

Няма коментари:

Публикуване на коментар