вторник, 10 май 2022 г.

Bentley Bentayga EWB получава допълнителни 18см. и най-модерните седалки в света

 Англичаните най-накрая се решиха да пуснат удължена версия на Bentley Bentayga, като по този начин луксозният SUV се присъединява към Land Rover Range Rover LWB и BMW X5 Li. Bentley Bentayga EWB е предназначен предимно към клиентите в Близкия изток и Китай, а неговото междуосие е удължено с 18 см. Както се досещате, цялото добавено пространство е насочено към возещите се на втория ред седалки, а задната врата е станала значително по-голяма. 

Няма смисъл да споменаваме, че комфорта който предлага модела е на висота. Удължената версия ще се предлага само във верисия с 4 места, като задните две са с нов дизайн и според компанията са най-модерните инсталирани някога в автомобил. Функциите за масаж, подгряване и обдухване са налице и при таях, а всички функции плюс възможността за накланяне до 40 градуса се управляват от LCD дисплей позициониран централно между предните две седалки. Всяка седалка е оборудвана със сензор който следи климата и интелигентен софтуер решава дали да увеличи или намали температурата на читиризоновата климатична инсталация, да включи подгрева или вентилацията на седалката. Дори и подлакътниците са с функция за погряване, а задните врати се отварят и затварят автоматично. 

За сега Bentley Bentayga EWB ще се предлага само с 4.0 литровият, би-турбо мотор с мощност 550 к.с., куплиран с 8-степенна, автоматична трансмисия задвижваща четирите колела. Това е достатъчно да позволи на близо 3.5 тонният модел да се движи със скорост от 290 км/ч. Цените все още не са обявени, а доставките на новата играчка за богати в бели джелаби ще започнат в края на лятото. 


Няма коментари:

Публикуване на коментар