сряда, 1 юли 2020 г.

Bentley Bentayga 2020: Успя ли грозното пате да се превърне в лебед?

Пет години след премиерата на един от най-луксозните SUV модели, идва ред за неговото обновяване. Ясно е, че въпреки доказанате качества и ювелирна изработка, този модел не бе един от най-привлекателните въпреки, че това не попречи да стане най-продаваният модел на марката (Bentley Bentayga: Най-грозен автомобил за 2015г.). Сега дизайнерите са се опитали да придадат малко по-привлекателна визия, като внимателно са променили предната част, която сега разполага с овални фарове, по-голяма радиаторна решетка и броня, която придава агресивен вид на модела. Погледнат отзад обаче обновената Bantayga, веднага привлича поглед с изцяло новите задни светлини в стила на Bentley Continental, заради което се е наложила задната врата също да бъде основно преработена, а мястото за регистрационният номер да бъде преместено в бронята. 
В интериора също откриваме сериозни разлики, най-вече в централната конзола приютила новата инфотайнмънт система 10.9-инчов дисплей и променените вентилационни отвори на климатичната инсталация. Пред водача място намира цифров инструментален панел, а корите на вратите са с нов дизайн. По подобие на  Flying Spur, пътниците на втория ред седалки ще имат възможност да се забавляват със сензорния таблет разположен между двете предни седалки. За първи път моделът ще се предлага във версия с пет места, като и задните седалки ще бъдат оборудвани с масажна и обдухваща функция. Новия дизайн на предните седалки пък е увеличило мястото за краката на возещите се отзад с 1 см. 
По отношение на механиката, промени няма. Bentley Bantayga ще се предлага с 4.0 литровия, би-турбо, V8-цилиндров мотор с мощност 542к.с., както и с W12-цилиндровия, 6.0 литров мотор с неговите 635к.с. за версията Speed. Хибридната версия също остава в гамата на модела. При всички случаи трансмисията е 8-степенна, автоматична предаваща движението към четирите колела.

Няма коментари:

Публикуване на коментар