вторник, 11 юни 2019 г.

Това е третото поколение на Bentley Flying Spur

След шест годишна успешна служба, дойде време за подмяната на Bentley Flying Spur. Пред нас са първите официални снимки на новото поколение на луксозният модел,  а официалната премиера ще се състои по време на автосалона във Франкфурт. Третото поколение на модела е построено върху платформата на Новото Bentley Continental GT, а дизайна като цяло е по-спортно ориентиран. Според информацията новото въздушно окачване съчетано с електронното управление на всички колела и задвижването 4х4, допринасят за максимален синтез между спорт и комфорт. Благодарение на по-дългото междуосие с цели 13см., спрямо това на предходният модел, новото поколение предлага и завидно пространство на втория ред седалки. По-лекото тегло и почти идеалното разпределение на масите  позволяват по-точно управление, въпреки че все пак общото тегло възлиза на цели 2435кг. 
Под предния капак място намира познатия, 6.0 литров, W12-цилиндров, би-турбо мотор с мощност 635к.с., който безпроблемно ускорява лимузината до 100км/ч, от място за - 3.8 секунди, като обявената максимална скорост е 333км/ч.   Трансмисията е двудискова, 8-степенна, предаваща движението към четирите колела.
Интериора е издържан в новия стил на марката и предлага всичко за петзвездно пътуване. На разположение на водача са цифров информационен панел, 12.3-инчов екран на мултимедията, хедъп дисплей, стандартна аудио система с мощност 650W и т.н. Цени за Европа все още не са обявени, но първите бройки няма да пристигнат до своите собственици, по-рано от началото на следващата година. В по-късен етап се очаква и версия с V8-цилиндров агрегат, както и модификацията - Speed. Говори се усилено и за хибридно задвижване съчетаващо V6-цилиндров, бензинов мотор и електродвигател, но за нея ще трябва да изчакаме поне още три години. 





Няма коментари:

Публикуване на коментар