четвъртък, 14 февруари 2019 г.

Bentley Bentayga Speed: Най-бързият SUV на в света

Не е тайна, че акционерите на марката не са доволни от резултатите относно приходите и на скоро приеха нов план, който трябва да подобри положението на марката. Първият модел след събирането на управителният съвет става факт днес. Това е спортната версия на Bentley Bentayga, която носи наименованието - Speed. Според производителят в момента това е най-бързият SUV модел на планетата. Максималната скорост на Bentley Bantayga Speed е 306км/ч., а времето за ускорение до 100км/ч от място е 3.9 секунди. 
За задвижване моделът разчита на W12-цилиндровия, би-турбо агрегат във версия на мощност от 635к.с., куплиран с 8-степенна, автоматична трансмисия. Окачването, кормилната система и спирачките са преработени специално за тази версия, а захранването се осъществява под напрежение 48V. 
Въпреки спортният си нрав, компромиси в интериора не са правени. Налице са всички глезотии, които се предлагат за модела, а скъпата кожа съчетана със скъпоценни камъни допринася за уникалната атмосфера. Разбира се бъдещите собственици ще имат възможност да персонализират своите модели по техен вкус. Цените на Bantayga Speed ще започват от 185 000 паунда, без данъци и такси. Официалната премиера пред публика ще се състои по време на автосалона в Женева. 

Няма коментари:

Публикуване на коментар