сряда, 9 септември 2015 г.

Официални снимки на Bentley Bentayga

Летящата крепост. Така можем да наречем първият SUV модел на Bentley  чието име е Bantayga. Дизайна е в стила на концепцията EXP 9 F, но за радост производственият модел изглежда значително по-добре. За съжаление обаче не можем да кажем това за интериора. Въпреки, че Bentley Bentayga е може би най-луксозният SUV в момента, интериорът не ни показва нищо различно от това, което сме свикнали да виждаме в продуктите на марката. Да, всичко е изработено на ръка от скъпи кожи и благородни дървесини, но таблото можеше да бъде пренесено от концепцията без особени пречки. Въпреки това оборудването както винаги е на висота. Пасажерите ще разполагат с удобни седалки с функции за масаж, отопление и вентилация. Инфотейнмънт системата разполага с 8- инчов дисплей, а за возещите се на задните седалки са предвидени два 10.2-инчови, откачащи се таблета. 
Както знаем Bentley Bentayga е базиран върху платформата на новото Audi Q7, която е силно модифицирана за нуждите на английският модел. Под предния капак място намира нов, 6.0 литров, W12-цилиндров, би-турбо агрегат с мощност 608к.с., куплиран с 8-степенна, автоматична трансмисия задвижваща четирите колела. Според производителя това е и най-бързият, бензинов SUV на планетата. Максималната скорост е 301км/ч, а времето за ускорение от 0 до 100км/ч е 4.1 секунди. Оповестеният разход на гориво е 16.0л/100км, но при всички положения в реални условия той няма да пада под 20л/100км., въпреки Стоп/Старт системата и възможността да бъдат изключвани част от цилиндрите. 
Цени все още не се споменават, но нищо чудно именно това да бъде и най-скъпият продукт в гамата на Bentley. В по-късен етап се очакват и версии с V8-цилиндров агрегат, както и Plug-in хибрид, но това няма да стане по-рано от 2017 година. Продажбите на Bentayga започват от началото на следващата година. 
Няма коментари:

Публикуване на коментар