понеделник, 24 януари 2022 г.

BAW Yuanbao S3 и S5 са поредните субкомпактни, електрически модели в Китай

 Поредната китайска компания, която ще атакува местния пазар със субкомпактен, градски електрически модел е BAW. За разлика от преките конкуренти в лицето на Wuling Е5СDongfeng Fengguang Mini EV и Chery QQ, поредното недоразумение представено, този път от  BAW ще бъде налично и във версия с пет врати. BAW S3 и S5 са разработени успоредно с кубичен дизайн, прави панели и големи врати. Багажното пространство и на двата модела е символично, но достатъчно за две пазарски чанти и дребни предмети. 


Интериора е с минимилистичен дизайн с два сдвоени , 10.2-инчови дисплея пред водача, климатична инсталация, която се управлява от екрана на мултимедийната система и ел. пакет. Забравете за каквито и да било асистенти или системи подпомагащи шофирането, тъй като цената на базовата версия в Китай, стартира от 4 500 долара. 


За задвижване и двете версии разчитат на електромотор с мощност 27 к.с., но наличните литиево- железни батерии ще бъдат в три варианта и осигуряват автономия от 120, 170 и 200 км. зареждането се осъществява посредством домашната електрическа мрежа и отнема до 8 часа. Посочената максимална скорост е 100 км/ч. 




Няма коментари:

Публикуване на коментар