петък, 31 декември 2021 г.

Dongfeng Fengguang Mini EV: Не е ли по-добре да ходим пеша?

 Гответе се за най-ужасните си кошмари свързани с бъдещето на градската мобилност. След като повечето големи градове не само в Европа, имат намерение да затворят напълно своите централни части за автомобили с ДВГ в близко бъдеще ще станем свидетели на множество подобни модели предлагани на пазара в Европа, където вече присъства друго недоразумение - Jiayuan Komi. След огромният успех на Wuling Е5С, чиито продажби в Китай, надхвърлят 320 000 бройки годишно и Новото Chery QQ, сега друг голям производител в лицето на Dongfeng,  представя своето виждане за електрическият градски модел под името Fengguang Mini EV. Той използва същата формула като своя конкурент с кубични форми в дизайна, плоски и евтини панели и колела изнесени максимално към краищата на купето. 


С дължина от - 2.95, ширина - 1.49 и височина - 1.64 метра, моделът предлага достатъчно пространство за четирима, като интериора чиито изображения все още не са разпространени се очаква да предлага всичко необходимо за съвременните нужди по време на движение. 

Информацитята относно задвижването сочи, че Fengguang Mini EV ще разчита на електромотор позициониран на задният мост с мощност 34 к.с. и батерия с капацитет 18.7кВтч., която трябва да осигури автономия от минимум 200км. Продажбите на модела в Китай ще стартират от началото на следващата година, като цени все още не са оповестени. Дали все пак китайците не трябва да се насочят към ходенето на пеша и използването на градски транспорт, вместо да предлагат модели като тези, които в скоро време ще залеят и пазарите на стария континет.

Няма коментари:

Публикуване на коментар