четвъртък, 7 януари 2021 г.

Нужен ли е SUV, като Jeep Grand Cherokee L ?

 Първата значима премиера за 2021 година, поражда редица въпроси относно модела, като основният е: На кого е нужен подобен модел, след като тази година очакваме производствената версия на концепцията представена преди няколко месеца - Jeep Wagoneer/Grand Wagoneer? Според информацията, представеният днес Jeep Grand Cherokee L, ще се предлага успоредно с настоящият и вече морално остарял Jeep Grand Cherokee и е построен върху изцяло нова платформа. Най-вероятно обаче, до края на тази година ще бъде представена и нормалната версия с пет места, която ще бъде и същинският наследник на Grand Cherokee. 

Jeep Grand Cherokee L, разполага с три реда седалки и място за шест или седем човека, които ще се радват на изключително луксозна обстановка. Интериора е сходен с този на концепцията Grand Wagoneer, но със значително по-малък брой дисплеи. Пред водача място намира 10.3-инчов цифров инструментален панел с възможност за смяна на интерфейса, а на централната конзола е позициониран 8.4 или 10.1-инчов дисплей за новата инфотайнмънт система в зависимост от версията. На борда серийно място намират редица системи и асистенти подпомагащи шофирането, като до края на следващата година ще бъде налична и автономна система за шофиране от 2-ро ниво. Срещу доплащане Grand Cherokee L, може да бъде оборудван с четири вентилирани седалки с масажна функция, камера за нощно виждане, премиум аудио система с 19 високоговорителя, 10-инчов хедъп дисплей, камера за обзор в салона и багажното пространство и т.н. Стъкленият панорамен покрив е стандарт за всички версии на модела, както цифровото огледало за обратно виждане и читирозоновият климатик.


За задвижване Grand Cherokee L, разчита на бензиновите 3.6 и 5.7 литрови мотори с мощност съответно 290 и 357к.с., като нищо не се споменава за лека хибридна система, но още следващата година ще бъде представена хибридна версия на модела. Серийно и двата агрегата ще се предлагат с 8-степенна, автоматична трансмисия задвижваща четирите колела. Срещу доплащане ще бъде налично и адаптивното, въздушно окачване. 


Цени за сега не се споменават, но се очаква базовата версия на модела да стартира от около 50 000 долара. Продажбите на Jeep Grand Cherokee L, трябва да започнат през есента на тази година, като моделът ще се предлага в две версии на изглед и офроуд пакет срещу доплащане. 



Няма коментари:

Публикуване на коментар