петък, 4 септември 2020 г.

Новият Jeep Wagoneer/Grand Wagoneer, представен като концепция

Потвърдено е! След близо 30 годишно любимият за американците SUV - Jeep Wagoneer/Grand Wagoneer се завръща. Това стана ясно след представянето на концепцията Jeep Grand Wagoner, която по-скоро би могла да се разглежда, като предпроизводствена версия. Серийният модел ще бъде представен през следващата година, като модел за 2022 година. Спорен обаче остава въпросът, дали новото поколение ще бъде добре посрещнато със скучния си дизайн, който няма директни препратки към оригинала, а младите клиенти на дали ще останат очаровани от кубичните форми. Единствено хромираната радиаторна решетка, чиито размер е твърде малък, напомня вяло за оригинала от 60-те години. Като се има предвид, че 24-цоловите джанти няма да присъстват в серийният модел, то цялата помпозност на триредовият SUV ще се изгуби. 
Jeep Gran Wagoner е базиран върху платформата на RAM 1500, но окачването е преработено за по-комфортно и стабилно поведение, а офроуд възможностите ще са увеличени спрямо тези на своя донор, благодарение на новото поколение на системата за задвижване на четирите колела. Официална информация относно агрегатите все още няма, но според информацията главен акцент в този модел ще бъде новата хибридната система, чиято разработка е към своя край. 
Интересно е да видим, каква част от ултра луксозният интериор с който концепцията разполага ще остане в серийната версия. Материалите използвани за неговата направа са: дърво, алуминии, кожа, велур и стъкло, а броя на екраните обслужваща пасажерите е седем. Само в предната част, те са четири на брой, като спътника на водача също разполага с 10-инчов дисплей, който е свързан с мултимедийната система. Такава е и големината на дисплеите предназначени за пътниците на втория ред седалки, а те от своя страна могат да управляват четиризоновата климатична инсталация, чрез дисплей монтиран на конзолата между седалките. 


Няма коментари:

Публикуване на коментар