петък, 8 януари 2021 г.

Mercedes представя 56-инчовата MBUX Hyperscreen система в модела EQS

 Малко преди да бъде представен официално Mercedes EQS, немската компания разбуни духовете, като представи последната версия на своята MBUX платформа наречена Hyperscreen. Тази версия на инфотайнмънт системата разполага с множество OLED екрани  обединени в един панел  под стъкло Gorilla Glass с размер от 56-инча, разпростиращ се от единия, до другия край по широчина на интериора обримчен с амбиентно осветление, което създава илюзия за реене в пространството. Във всичко това обаче има уловка, тъй като новата инфотайнмънт система ще се предлага срещу доплащане, като за сега не се знае, каква сума ще иска производителят за нея. 


Пред водача разбира се място намира инструменталният панел, чиито функции могат да се сменят в зависимост от предпочитанията. В средата на конзолата място намира главният дисплей, съчетан с  модула за управление на климатичната инсталация. Пред спътника пък е разположен трети дисплей за развлекателни функции и сърфиране в мрежата, който ще е активен, само когато на предната дясна седалка има пасажер. Системата позволява персонализация и 7 активни профила, като същевременно има функция за памет на навиците на водача. Например, ако всеки ден в определен час се обаждате по телефона на даден контакт, системата автоматично ще прави това вместо Вас. Интелигентната навигация пък подава информация към компютъра на окачването и самостоятелно повдига автомобила на дадено място, когато вече сте направили това един път. 

MBUX Hyperscreen, разполага с 12 задвижващи механизма за създаване на обратна връзка, които имат функцията за вибриране и щраквания след натискане на определени зони, а 8 ядрен процесор и 24GB RAM памет са отговорни за цялостната работа и изкуственият интелект на самообучаващата се система. 

Няма коментари:

Публикуване на коментар