понеделник, 2 март 2020 г.

Volvo обновява серийте FH, FM и FMX

Шведската компания обновява влекачите Volvo FH. Моделното семейство разполага с преобразувана кабина, иновативни функции за безопасност и променена работна среда, която предлага безопасен и комфортен живот в кабината. Моделът ще се предлага с пет типа кабини
Новият дизайн на екстериора прави впечатление с новите матрични, LED светлини, които от своя страна позволяват да се подобри аеродинамиката. В интериора също има значителни промени. Веднага прави впечатление цифровият, информационен панел пред водача с 12-инчов дисплей с възможност за четири настройки на графиката. За инфотайнмънт системата с гласов контрол е предвиден 9-инчов дисплей, който може да предава образ от камерата разположена в дясното странично огледало, ако е поръчана такава. 
Нивото на безопасност е повишено благодарение на серийно предлаганите адаптивни, дълги светлини, новият адаптивен круиз контрол, който работи от 0км/ч. и динамичният волан, който е свързан с асистента за поддържане движението в пътното платно. Сензора за разпознаване на пътни знаци също е от ново поколение и вече разпознава знаците за забрана за изпреварване.
Моторната гама остава непроменена, но всички версии покриват нормите Евро6 и предлагат по-нисък до 7%,  разход на гориво. Изцяло нова е двудисковата трансмисия - I Shift Dual Clutch, която превключва предавките без загуба на обороти. 
Наравно с обновеното меделно семейство FH, марката представя и новата версия на модела FM. Тя разполага с изцяло нова кабина с повишен обзор. Страничните огледала също са изцяло нови и позволяват вграждане на камери за подобряване на видимостта. Интериорът също е променен и предлага повече пространство, а пред водача място намира същият цифров инструментален панел от серията FH. 
Моторната гама остава същата, както и трансмисията I Shift, която е с подобрена електроника. За избрани пазари ще бъде налична и версия задвижвана от природен газ, която намалява с 20%, емисиите на Со2, спрямо еквивалентните дизелови версии. 
Подобни са промените и в обновеното Volvo FMX, предназначено за работа при тежки условия и превоз за високотонажни товари. Благодарение на новото окачване предният мост вече може дапонесе натоварване до 20 тона, а като цяло комбинираното тегло на композицията може да достигне 150 тона. 






Няма коментари:

Публикуване на коментар