понеделник, 2 март 2020 г.

Удължената версия на Hyundai Sonata, само за Китай

От май месец в Китай, започват продажбите на удължена версия на Hyundai Sonata. Това е първият модел на марката с удължено междуосие и е разработен специално за местния пазар, а  неговото производство ще се осъществява в заводите на Beijing Motors. Освен с удълженото с - 50мм. междуосие, китайската версия на Sonata ще се отличава и визуално. Дизайна на броните и радиаторната решетка е нов, а предните LED светлини са с нова оптика. 
Любопитен факт е, че удължената версия на Sonata, разполага с изцяло нов интериор съобразен с вкусовете на китайските клиенти. Двата дисплея на инструменталния панел пред водача и инфотайнмънт системата са обединени в общ блок, а панела за контрол на климатичната инсталация е с сензорни бутони, като по този начин са изчистени всички въртящи клъстери и бутони от кокпита. Волана също е с нов дизайн, а на конзолата между двете предни седалки е налична и ролетна щора, която покрива поставките за чаши. 
Освен познатият - 2.0 литров, турбо бензинов мотор с мощност 240к.с., куплиран с 8-степенна, автоматична трансмисия под капака място ще намира и нов, 1.5 литров, турбо бензинов агрегат с мощност 170к.с., който ще се предлага с 7-степенна, двудискова трансмисия. 

Няма коментари:

Публикуване на коментар