сряда, 20 ноември 2019 г.

Aston Martin DBX представен официално в Лос Анджелис

В Лос Анджелис, се състоя премиерата на първият SUV в историята на марката. След като видяхме интериора наAston Martin DBX, сега идва ред да се запознаем изцяло с новият модел, който ще се сглобява ръчно. Въпреки, че е построен върху изцяло нова платформа за марката, няма да е лъжа, ако кажем, че повечето от частите идват директно от Mercedes или по-точно от модела GLE. Такива например са: окачването с адаптивните въздушни амортисьори, пакета от активни диференциали, 9-степенната, автоматична трансмисия, както и цялата електроника в автомобила. Двигателят пък идва от AMG и е познатият V8-цилиндров, 4.0 литров, би-турбо във версия на мощност от 542к.с. С негова помощ тежащият 2245 кг. модел ускорява до 100км/ч от място за 4.5 секунди и достига максимална скорост от 290км/ч. Марката обмисля и 6-цилиндрова версия на модела, която също ще разполага с агрегат от AMG, но тя вероятно ще бъде представена след 2-3 години.
Както може да се предполага интериора е изработен изцяло от висококачествени материали. Цифровият информационен панел пред водача е с размер от 12.3-инча, а екрана на инфотайнмънт системата е с големина от 10.2-инча. На централната конзола място намират завидно количество бутони, чрез които се управлява тризоновата климатична инсталация, а водача ще може да оперира с инфотайнмънт системата и чрез мишка разположена на конзолата между двете предни седалки. 
Производството на Aston Martin DBX ще започне в началото на следващата година в Англия, а цените в Европа ще стартират от 193 500 евро. Намеренията на компанията са да произвежда по 5000 автомобила годишно само от този модел, което автоматично ще го направи и най-продаваният за всички времена. 




Няма коментари:

Публикуване на коментар