сряда, 12 септември 2018 г.

Новият Mercedes GLE (V167) ще бъде представен в Париж

Новото поколение на Mercedes GLE, а официалната премиера на модела ще се състои по време на автосалона в Париж. От пръв поглед се вижда, че дизайна е значително по-хармоничен и прави модела по-компактен въпреки увеличените размери. Аеродинамиката е подобрена значително и сега коефициентът на челното въздушно съпротивление възлиза на Сх-0.29. Междуосието е увеличено на почти 3 метра, което пък означава, че возещите се на втория ред седалки ще разполагат със значително пространство. Освен това багажното пространство е цели 825 литра и то без да бъдат сваляни облегалките на задните седалки, а когато това стане се отваря обем от 2055 литра. 
Интериора е с познатите два 12.3-инчови дисплея и новата MBUX-инфотайнмънт система на марката с изкуствен интелект. Излишно е да се казва, че качеството на материалите е високо, а на борда ще присъстват всички най-нови системи и асистенти подпомагащи шофирането и влияещи пряко за активната и пасивната безопасност на возещите се и пешеходците. 
Първоначално новият GLE ще бъде наличен само с 3.0 литров, турбо бензинов, агрегат с мощност 367к.с., куплиран с серийно с 9-степенна, автоматична трансмисия задвижваща четирите колела. Той разполага с функция за допълнителна мощност наречена EQ Boost, която доставя допълнителни 22к.с. при нужда благодарение на стартер-генератора, който работи под напрежение от 48 волта. В по-късен етап разбира се гамата на моделното семейство ще бъде увеличена, като налични ще бъдат и Plug-in хибридни версии с автономност от 100км и разбира се AMG, чиято мощност се очаква да бъде 640к.с. Производителя специално обръща внимание и на новото окачване наречено E-Active Body Control, чиито амортисьори могат да бадат командвани индивидуално в зависимост от пътните условия. Освен това тази система позволява на автомобила буквално да подскача, когато например той е затънал в пясък, а това позволява безпроблемното излизане от този капан. 
Продажбите трябва да започнат от началото на следващата година, като цената за базовата версия в Германия, се очаква да стартира от около 55 000 евро.




Няма коментари:

Публикуване на коментар