четвъртък, 26 октомври 2017 г.

Citroen C4 Cactus с обстоен фейслифт


Дойде време за промяната на Citroen C4 Cactus, която както се вижда от снимките е доста обстойна. Този факт не е случаен, тъй като именно този модел ще остане единственият представител в компактният клас, след като производството на Citroen C4, бъде прекратено. Ясно е, че продажбите на хеч модела не вървят добре и компанията не възнамерява да представя негов наследник, поне до края на 2020 година. 

Освен външните промени, които са осезаеми и включват 80% от детайлите на каросерията, моделът е първият който ще се предлага в Европа, с новото окачване снабдено с прогресивни възглавници интегрирани в амортисьора, което направи своя дебют в Citroen C5 Advance. Новост ще бъде и версията на 1.2 литровият, турбо мотор с мощност 130к.с., като по този начин гамата става от 82, 110 и 130к.с. Дизеловата версия остава с познатият мотор с мощност 100к.с. 
В интериора не се наблюдават промени, но става ясно, че седалките са изцяло нови и значително по-комфортни. Оборудването става по-богато, като налице вече ще са опции като: система за предупреждение за обекти в сляпата зона на водача, система за разпознаване на пътни знаци, система за предотвратяване на сблъсък, камера за заден ход и асистент за паркиране. За сега не се съобщава, каква ще е надценката за обновеният модел.

Няма коментари:

Публикуване на коментар