неделя, 6 септември 2015 г.

Четвъртото поколение на Renault Megane с премиера във Франкфурт


Това е Четвъртото поколение на Renault Megane ! За съжаление все още няма каквато и да е официална информация за модела, но по всичко личи, че тя ще стане достъпна до броени дни. Официалната премиера на модела пред публика ще се състои по време на автосалона във Франкфурт, който отваря врати на 15-ти септември. Дизайна не ни предлага нищо ново. За съжаление той е по-консервативен, но за сметка на това предлага по-голяма вътрешно пространство и пригодност за всекидневна употреба. Багажното пространство е нараснало, както и мястото за возещите се на втория ред седалки. Стилът е новият за марката, който се лансира в последните модели и като цяло моделът изглежда по-солиден.
 Според информацията голям скок има в качеството на материалите използвани в интериора, но като цяло не можем да кажем, че лъха премиум усещане. Налице е голям тъчскрийн екран за мултимедийната система, който спокойно можеше да поеме всички функции за управление на системите в автомобила, но явно инженерите не са има безгранично поле за изява.

Що се отнася до механиката, то моделът е построен върху модулната платформа на концерна, а под предния капак място ще намират само турбинирани бензин и дизелови агрегати. Официалните снимки с висока резолюция, както и информацията към тях ще бъдат добавени по-късно.
+++++++++++++++++++++++++++++++
Дизеловите версии ще разчитат на 1.6 литровия, DCI във версии на мощност от: 90, 110 и 130к.с. В по-късен етап ще бъде налична хибридна версия с дизелов агрегат, както и по-мощен дизел с 165к.с. Всички бензинови версии са с принудително пълнене и мощност: 100, 130 и 205к.с., които са изцедени от 0.9 и 1.6 литровите мотори. Серийно моделите ще са оборудвани с 6-степенна, механична трансмисия, но срещу доплащане за по-мощните бензин и дизелови агрегати ще бъде налична и 7-степенната, двудискова, EDC трансмисия. 








Няма коментари:

Публикуване на коментар