четвъртък, 25 юни 2015 г.

Chevrolet представи новият Cruze в САЩ

Преди броени часове в САЩ, бе представено новото поколение на Chevrolet Cruze, което в по-късен етап трябва да видим и в останалата част на света без Европа, тъй като марката се оттегли от този пазар. За разлика от представената прреди една година китайска версия на Cruze, моделът който виждаме днес се различава коренно, както по отношение на дизайна, така и от механична гледна точка. новият Cruze е изграден върху изцяло новата платформа на GM, върху която е изградена и Opel Astra K. Това означава, че въпреки нарасналите размери, общото тегло на новият модел е намаляло с цели 113кг. което се е отразило благоприятно на разхода на гориво, динамичните характеристики и управлението. Задвижван от изцяло новият, 1.4 литров, турбо агрегат с мощност 153к.с., съчетан с 6-степенна, механична трансмисия, седанът ускорява до 100км/ч от място за 8 секунди. Средния разход по каталожни данни възлиза на 5-9л/100км. Срещу доплащане моделът ще може да се оборудва и с 6-степенна, автоматична трансмисия. Стандартно обаче се предлагат електрическото управление и новата система за контрол на стабилността - Stabilitrak.
Голям скок има и по отношение на интериора. Оборудването е значително по-богато, а качеството на материалите по-високо. На лице е и новата мултимедийна система MyLink с 8-инчов дисплей готова за работа с Android и A,,le Auto CarPlay. 
Продажбите на новият Chevrolet Cruze в САЩ ще започнат в края на годината, а от 2016-та ще се предлага в още 40 държави по целият свят. Тогава ще бъде предложена и версия с 1.6 литров, турбо дизел. През 2017 година пък се очаква и хеч версията на модела, която също се радваше на подобаващо внимание. За комби все още нищо не се споменава. Цени също не са обявени. 




Няма коментари:

Публикуване на коментар