понеделник, 12 януари 2015 г.

Потвърдено: Нов Ford GT през 2016г.

По случай 50 годишнината на легендарния Ford GT, компанията ще предложи на пазара новото поколение на модела, което според прес съобщението ще бъде, цитат: "Ултра производителен суперкар съчетаващ върховите постижения на марката с опита в автомобилните състезания". Това обаче ще се случи едва в края на 2016 година. До тогава по моделът ще бъдат направени редица корекции, а днес ние можем да се насладим на предпроизводствената версия, която ни показва какво да очакваме от серийният модел. 
Двигателят е централно разположен в задната част, 3.5 литров, V6-цилиндров Еcoboost, чиято мощност надвишава 600к.с. Тя ще се предава към задните колела посредством 7-степенна, трансмисия с двоен съединител. Купето е изградено изцяло от олекотен алуминии и въглеводородни сплави, а за добрата аеродинамика ще се грижат активни елементи в задната и предната част на модела. 
Интериора на купето е с препратки към болидите на F1 и 24-часа на Льо Ман. Колко от детайлите обаче ще останат в производствената версия все още е рано да се каже. Фиксираните седалки обаче ще останат в серийната версия. Оптималната позиция на водача ще се регулира посредством педалите и волана. От него пък водача ще може да избира различни режими за работа на мотора, както и настройки на окачването, а информацията за моментното състояние на автомобила ще се извежда посредством изцяло нов, дигитален информационен блок. За сега от марката не споделят абсолютно никаква информация относно това, какво да очакваме като динамични характеристики, но е ясно, че новото поколение на модела няма да е толкова лакомо, ще е по-бързо и по-лесно за управление. Разбира се и по-скъпо. 




Няма коментари:

Публикуване на коментар