сряда, 18 ноември 2020 г.

Новата Honda Civic, представена като прототип

Преди броени часове японците представиха предпроизводствената версия на 11-тото поколение на седан версията на Honda Civic, която трябва да бъде представена официално през следващата година. Серийната версия няма да се отличава от прототипа, който виждаме днес. Дизайнът е значително по-консервативен и елегантен, но като цяло у нас остава усещането, че структурата на купето е идентична с тази на настоящият модел, а всички детайли освен покрива са изцяло нови или променени. Малко след седан версията ще бъде представен и хеч модела, който през 2022 година трябва да бъде наличен и в Европа. От марката официално потвърдиха, че Honda Civic Coupe,  отпада от гамата, тъй като интересът към тази версия е спаднал значително. 



Все още няма официални снимки на интериора, но от марката разпространиха скици, които разкриват какво да очакваме от него. И там ситуацията е идентична, като пред водача откриваме класически аналогов инструментален панел, изчистена линия на таблото с препратки към моделите от 70-те години и плаващ 9-инчов дисплей за инфотайнмънт системата. Според информацията на борда място ще намират редица нови системи за активна и пасивна безопасност, а въздушните възглавници са с нов дизайн. 


Относно механиката не се споменава нищо конкретно, но най-вероятно дизелови агрегати под капака няма да видим. Най-вероятно, те ще бъдат заместени от хибридни версии или изцяло електрически такива. През 2022 година ще бъде представена и новия - Type R, който ще разполага с хибридна технология и 400к.с. 








Няма коментари:

Публикуване на коментар