четвъртък, 12 ноември 2020 г.

Това е Ferrari SF90 Spider

 Малко повече от една година след премиерата на един от най-добре изглеждащите модели на марката - Ferrari SF90 Stradale, италианците представят и неговата открита версия наречена Spider. Превръщането на модела в кабриолет е добавило близо 100 кг., поради необходимите усилени зони, от които се нуждаят този тип конструкции и сега общото тегло възлиза на 1670кг.  Твърдият, сгъваем покрив е с нова конструкция и заема минимално пространство при сгъване, а общото тегло на конструкцията възлиза на 40кг. 


Технологично откритият модел не се различава от купе версията. За задвижване SF90 Spider, разчита на 4.0 литров, би-турбо, V8-цилиндров агрегат с мощност 780к.с., съчетан с три електромотора, който добавят допълнителни 220к.с. Трансмисията е 8-степенна, двудискова. въпреки добавеното тегло, производителят твърди, че динамичните характеристики на откритата версия на са пострадали. Ускорението до 100км/., от място става за 2.5 секунди, а максималната скорост възлиза на 340км/ч. 


Разлики в интериора не се забелязват, но производителят твърди, че позицията на седалките е изнесена малко по-напред, а А-колоните са станали по-тънки. както при повечето модели на марката и тук моделът разполага с 7 годишно безплатно обслужване във фирмените сервизи на марката. Към този момент марката не споменава цените на модела, но става ясно, че клиентите ще могат да поръчат опционалният пакет - Asseto Fiorano с променено окачване и по-ниско с 21кг. тегло благодарение на карбоновите елементи по купето, както и възможност за двуцветно оцветяване и персонализиране на своите екземпляри. 



Няма коментари:

Публикуване на коментар