понеделник, 2 март 2020 г.

Официални снимки на Cupra Formentor

Първият самостоятелен модел на марката, който видяхме като концепция преди една година е факт и носи името Formentor. Външно моделът няма разлика с концептуалният Cupra Formentor, ако изключим леко промененият дизайн на задната броня и спойлера. Да, като цяло моделът е базиран на Seat Terraco, но купето е изцяло ново, а нивото на вложените материали е значително по-високо. 
Cupra Formentor ще бъде налична на пазара от края на тази година, като ще се предлага в две версии. Първата е с 2.0 литров, турбо бензинов мотор с изходна мощност от 305к.с., а втората версия ще разполага с хибридната технология позната от Cupra Leon, комбинирана с 1.4 литров мотор и обща мощност от 245к.с. До една година се очаква и версия с 1.5 литров, TSI мотор и мощност 150к.с.
Интериора е откровено спортен и повтаря този на концепцията, но на волана са добавени два бутона за стартиране на двигателя и различните настройки за шофиране - Comfort, Sport, Cupra и Individual. Оборудването е богато още от базовото ниво на модела, като серийно няма да липсват цветните шевове на коженият салон, спортните седалки и редица системи за подпомагане на шофирането.

Няма коментари:

Публикуване на коментар