петък, 21 февруари 2020 г.

Cupra Leon, чака своите пациенти

Новосъздаденият спортен бранд на испанците - Cupra, най-накрая има възможност да покаже на какво е способен. След, като бе представено новото поколение на Seat Leon, марката може да се развихри и го прави. Пред нас са първите официални снимки на Cupra Leon, която ще бъде представена като хеч и комби версия по време на автомобилното изложение в Женева. Визуално моделът притежава характерното агресивно излъчване и джанти с размер от 18 или 19-цола, които засилват общата картина. 
Базовата версия на модела ще се задвижва от 2.0 литров, TSI мотор с мощност 245к.с., която при по-високото ниво на оборудване ще достига до впечатляващите 300к.с. На върха в гамата ще стои модификацията с мощност от 310к.с., чието време за ускорение до 100км/ч, от място според производителя възлиза на 4.8 секунди. При всички случаи максималната скорост е ограничена на 250км/ч., а трансмисията е DSG с диференциал с ограничено приплъзване предаващ движението към предните колела. Версията с мощност от 310к.с., обаче е оборудвана серийно със системата за задвижване на четирите колела - 4Drive. На разположение още ще бъде и модификация задвижвана от - 1.4 литров, турбо агрегат куплиран с електромотор, чиято обща мощност възлиза на 245к.с. Благодарение на литиево-йонната батерия, която може да се зарежда и от контакта, тази версия може да измине до 60км., само с помощта на електромотора.
В интериора не се забелязват съществени разлики спрямо този на стандартната версия, като изключим разбира се спортните седалки и алуминиевите фрагменти и педали. Окачването е снижено, а амортисьорите са адаптивни, електронно контролиране, а спирачната система е дело на Brembo. 



Производството на Cupra Leon, започва през пролетта, а продажбите ще стартират в края на лятото, като цени не се съобщават. 

Няма коментари:

Публикуване на коментар