вторник, 28 януари 2020 г.

Официални снимки на новият Seat Leon

Няма да е лъжа, ако кажем, че испанската версия на VW Golf, винаги е изглеждала по-темпарементно, от своя немски събрат. Днес бяха разпространени първите официални снимки на новото поколение Seat Leon, което ще направи своята официална премиера по време на автосалона в Женева. Моделът ще се предлага, като хечбек с пет врати и комби, което отново ще носи името Sport Tourer. Технически еднаквият с Volkswagen Golf 8, модел отново се отличава с дързък дизайн и спортно излъчване. Новото поколение на Seat Leon е по-ниско и по-тясно, но е нараснало на дължина и има по-голямо междуосие от своя предшественик. 
Интериорът е технологичен и е близък до този на Seat El-Born Concept, като воланът, групата с бутоните за светлините и 10-инчовия, плаващ дисплей за инфоразвлекателната система с възможност за гласови команди са пренесени директно от концептуалният модел. От него също така се управляват и всички функции на климатичната инсталация, която се предлага серийно за модела. Пред водача място намира 10.2-инчов инструментален панел с възможност за смяна интерфейса. По подобие на Golf 8 и новата Skoda Octavia, скоростният лост на модификациите с двудискови трансмисии е отстъпил място на шалтер, който би трябвало да осигурява и повече пространство между предните седалки. 
Първоначално новият Leon ще се предлага с 3 и 4-цилиндровитe, TSI агрегати с работен обем от 1.0, 1.5 и 2.0 литра, чиято мощност варира между 110 и 190к.с. За любителите на дизеловото гориво е наличен 2.0 литровият, мотор във версии на мощност от 115 и 150к.с. На разположение ще бъде и версия на 1.5 литровия метор с възможност за работа с природен газ. Не на последно място е Plug-in, хибридната версия оборудвана с 1.4 литров, турбо бензинов мотор куплиран с електромотор, чиято обща мощност възлиза на 204к.с. и може да измине до 50км. само на ток, благодарение на литиево-йонната батерия с капацитет от 13 кВтч. Трансмисиите са механични или двудискови с 6 и 7 предавки, задвижващи предните колела. За сега не се съобщава дали ще има версия 4х4.
Ясно е, че Golf-а си e Golf и на дали някога ще бъде засенчен, но остава да видим дали темпарементният испанец ще бъде предпочетен консервативният чех. 





Няма коментари:

Публикуване на коментар