четвъртък, 20 февруари 2020 г.

Официални снимки на петото поколение Volkswagen Caddy

Преди броени часове бяха разпространени първите изображения на петото поколение Volkswagen Caddy. Този модел е важен за компанията, защото освен, че трябва да заздрави имиджа наложен от предходните поколения ще трябва да се яви и като алтернатива на  Golf Sportsvan, чието производство ще бъде прекратено и най-вероятно Touran, чиято съдба също е под въпрос.
 Изненади в дизайна няма. Той е по-скоро еволюция на този, който познаваме и го прави лесно разпознаваем. Според информацията моделът е построен върху обновената MQB-платформа на концерна, като габаритите са леко нараснали. Както до сега моделът ще се предлага с различни междуосия, а товарната версия ще разполага с изцяло нов заден мост. 
Под капака място ще намират бензинови и дизелови агрегати с мощност между 75 и 150к.с., както и такива работещи успоредно с лека хибридна система. Не е изключено да видим и напълно електрически версии. Не е потвърдена версията със задвижване на четирите колела, но най-вероятно такава ще бъде налична в по-късен етап. 
За сега все още няма официални изображения на интериора, но там се очаква новата инфотайнмънт система от Golf 8, както и всички системи и асистенти подпомагащи шофирането. Всичко това разбира се ще се предлага срещу доплащане, но пътническата версия все пак ще разполага още от базовото ниво на оборудване със завиден арсенал от екстри. Повече информация, както и снимки очакваме да бъдат налични до края на седмицата.
++++++++++++++++++++++++++++++
Моторната гама включва дизеловият - 2.0 литров агрегат във версии на мощност от 75 до 122к.с., с два катализатора и система за прочистване, работеща с AdBlue. За тези, които предпочитат бензиновото гориво ще бъде наличен 1.5 литровия, TSI мотор във версия с мощност от 116к.с., който може да работи и с природен газ. Всички мотори покриват последните норми на Евро6. Версиите с лека хибридна система, както и тези с нулеви емисии все още не са потвърдени официално. Трансмисиите налични за модела са: 6-степенна, механична или 7-степенната DSG. Серийно задвижващи са предните колела, като за някои от версиите ще бъде достъпно и задвижването на четирите колела.

Няма коментари:

Публикуване на коментар