сряда, 11 май 2022 г.

SWM Tiger е новото предложение на марката

 Италианската марка SWM, която вече е собственост на китайци не може да се похвали с пазарни успехи въпреки представените миналата година модерни, кросоувър модели - SWM G01 и G01F, които се предлагат и в Европа, но интереса към тях е почти нулев. Сега марката се съсредоточава към вътрешният пазар и представя новият си модел под името Tiger. SWM е първият модел, който ще носи новото лого на марката и представя новата дизайнерска линия с груби линии. Като цяло резултатът е катастрофален, но не за първи път е ставало дума, че китайските вкусове са разностранни така, че този модел може да намери съответният брой клиенти. Общите продажби на компанията са спаднали до 37 000 годишно и е малко вероятно да бъдат завишени, камо ли с този модел. 

SWM Tiger споделя познатата от другите модели на марката платформа и се задвижва от 1.5 литровия, атмосферен мотор с мощност 116 к.с., куплиран с 5-степенна, механична или CVT трансмисия. При всички случаи задвижващи са само предните колела. Според информацията, това ще бъде и първият модел, за който марката ще предложи хибридна система за задвижване, но това няма да се случи по-рано от 2023-24 година, ако разбира се до тогава всичко върви по план. 

С дължина от 4.6 метра моделът влиза в класа на RAV4, но ценово ще бъде поне наполовина по-евтин. Интериора е семпъл, но все пак присъства мултимедийна система, климатик, мултифункционален волан, пълен ел. пакет и претенция за италиански шик. Цените на SWM Tiger в Китай, за базовата версия трябва да започват от около 10 000 долара.  


Няма коментари:

Публикуване на коментар