вторник, 24 февруари 2015 г.

Volkswagen представи изцяло нов Touran

От септември месец в германия, започват продажбите на новото поколение Volkswagen Touran, като цените ще стартират от около 23 000 евро. Какво получавате за тези пари? Отговорът е: Изцяло нов модел базиран върху MQB, платформата благодарение на което общото тегло е с 65кг., по-ниско от това на предходното поколение. Въпреки това размерите са нараснали във всички посоки, междуосието е увеличено, а мястото за багаж е с 48л. повече. Местата са пет, но срещу доплащане ще се предлагат и трети ред седалки, които ще се сгъват в пода. Трябва да се спомене факта, че коефициентът на челно, въздушно съпротивление е едва - 0.29, което е отличен резултат за MPV модел. Добро впечатление прави интериора, който по подобие на Passat е на изключително високо ниво, което издига модела с едно стъпало нагоре. 
Под предния капак място намират бензин и дизелови агрегати с принудително пълнене на цилиндрите. Бензиновите версии ще разчитат на 3 и 4-цилиндровите, 1.2, 1.4 и 1.8 литрови мотор с мощност съответно 110, 150 и 180к.с. Дизеловите агрегати са с работен обем от 1.6 и 2.0 литра и мощност 110, 150 и 190к.с. Серийно всички модификации ще се предлагат с 6-степенна, механична трансмисия, но 7-степенната DSG, ще се предлага срещу доплащане. Стоп/Старт системата и регенериращата спирачна система се предлага серийно. В по-късен етап ще бъде налично и задвижването на четирите колела.
Накратко: за 23 000 евро получавате много. Новият Touran има всички шансове да устои на напъна предизвикан от BMW 2-series Gran Tourer още повече, че има разполага с всички козове, които има и баварският модел. Разликата е, че модела от Волфсбург е на пазара от близо 15 години и вече има утвърдени клиенти убедили се в неговата надеждност. 



Няма коментари:

Публикуване на коментар