събота, 3 февруари 2018 г.

Новият Mercedes A-class (W177) с премиера в Амстердам

Късно снощи в Амстердам, компанията представи новото поколение на Mercedes A-class, което ще бъде представено официално пред публика по време на автосалона в Женева, през март месец. От пръв поглед се вижда, че това е еволюция на настоящият модел и използва същата архитектурна клетка. Платформата също е познатата, но сега тя е удължена с цели 12см, което автоматично се е отразило на вътрешното пространство, както и на това в багажника, чиито капацитет е вече 370 литра. 
Относно интериора, то новата А-класа вдига високо летвата, а ние с нетърпение очакваме, как ще реагира конкуренцията. Серийно за модела ще се предлага новата мултимедийна система с вграден изкуствен интелект и възможност за гласово командване наречена MBUX. Тя ще се предлага с три версии на двойките - LCD дисплей, както следва: 2 х 7-инча, 7 + 10.2-инча или 2 х 10.2-инча. Няма смисъл да се споменава, че стандартното оборудване ще бъде богато, а в списъкът с екстри са налични неща като: климатизирани предни седалки с подгряване и функция за масаж, активно окачване и безброй системи за безопасност и асистенти за шофиране. 
Дизайнът на екстериора е в стила на този, който бе наложен в Новият Mercedes CLS. Голямо внимание е отделено на аеродинамиката, чиито коефициент за челно въздушно съпротивление е сведен до 0.25, което е без аналог в този сегмент. Това допринася и за изключително тихата обстановка в автомобила по време на движение, което според производителя също е без аналог в сегмента. 
Първоначално на пазара новата А-класа ще се предлага с два бензинови и един дизелов агрегат. Базовата версия А 200, ще разполага с изцяло новият, 4-цилиндров, 1.3 литров, турбо мотор разработен съвместно с Renault-Nissan, чиято мощност в случая е 163к.с. По-нагоре в гамата ще бъде модификацията А 250 с 2.0 литров, турбо мотор с мощност 224к.с. Дизеловата А 180 ще се предлага с 1.5 литров, агрегат във версия на мощност от 116к.с. Серийно трансмисията ще бъде 6-степенна, механична, а срещу доплащане за всички агрегати ще се предлага 7-степенната, двудискова скоростна кутия, както и задвижването на четирите колела. 
За сега цени не се споменават. Те ще станат ясни следващият месец, а в началото на пролетта моделът ще бъде наличен и в дилърската мрежа на марката. 

















Няма коментари:

Публикуване на коментар