петък, 28 юли 2017 г.

Rolls Royce представи Phantom VIII

Ако трябва да бъдем честни, очаквахме повече от новият Rolls Royce Phantom, поне що се отнася до дизайна. Не сме очаквали нещо от рода на Rolls Royce 103 EX Concept, но все ни се струва, че новото 8-мо поколение не трябва да изглежда, като фейслифт на настоящият модел. Както и да е, това не пречи на новият Phantom, да бъде черешката на тортата в съвременният автомобилен свят. Размерите на модела са нараснали още и това несъмнено ще го откроява от останалите автомобили на пътя, а серийните 22-цолови джанти завършват картината. 
Не е тайна, че моделът е основан върху платформата на новото BMW 7-серия и наследява повечето технологии от баварският модел включително управляващите задни колела, лазерните предни светлини и въздушното окачване. За задвижване традицията повелява да бъде използван 6.75 литров, V12-цилиндров агрегат, чиято мощност сега възлиза на 563к.с. Според информацията ускорението от 0 до 100км/ч се извършва за 5.3 секунди, като максималната скорст е ограничена на 250км/. бъдещите собственици на дали ще се интересуват от средният разход на гориво, но компанията съобщава, че новият модел е с 10%, по-тих от предходния. 
Интериора подобаващо е на висота и това не може да бъде по друг начин. Вниманието към детайла се вижда навсякъде въпреки дигитилизацията обхванала кокпита. Два 12.3-инчови дисплея предават цялата информация на водача, а за направата на интериора са използвани висококачествени дървесини, кожи и дори коприна. Производителят твърди, че неговият модел ще бъде най-луксозният на пазара, но не трябва да забраняваме и факта, че съществува  Mercedes - Maybach Pullman, който в никакъв случай не е по-ниско качество. 
Цени за сега не се съобщават, нито това, кога ще започне производството на модела, но се съобщава, че както и до сега Phantom ще се предлага в нормална и удължена версия на междуосието.
Добавете надпис

Няма коментари:

Публикуване на коментар