вторник, 29 ноември 2016 г.

Ford представи новата Fiesta

Това е първата официална снимка на новото поколение Ford Fiesta, чиято премиера ще се състои след броени минути в Кьолн. Към момента все още няма официална информация за най-продаваният модел на марката в Европа, но до часове тя ще бъде достъпна и добавена към този пост. 
От снимката става ясно, че дизайнът няма да ни изненада. Той е еволюция на този в настоящия модел, но се очаква голям скок по отношение на интериора, където бе слабото място и по-точно качеството на материалите и по-логична инфотейнмънт система. След лансирането на новият Ford Ka+ в Европа, Fiesta най-вероятно ще бъде изпратена с едно стъпало нагоре в по-луксозният сегмент. Не става въпрос обаче за премиум, компактен модел, а по-скоро за по-особено внимание към клиентите от страна на производителя. 
Относно агрегатите, то там няма какво да се желае. Под капака място ще продължават да намират безупречните 3-цилиндрови, бензинови агрегати, както и нов 1.5 литров дизел.
++++++++++++++++++++++++++++++
Седмото поколение на Ford Fiesta е построено върху изцяло нова платформа и е нараснал във всички посоки. Моделът предлага повече място в интериора, както и в багажника. той ще се предлага във версии с три и пет врати и за пръв път ще бъде налична и крос версия наречена "Active", която ще се предлага само с пет врати. Товарната версия наречена "Van", също ще присъства в гамата на модела.
По отношение на дизайна компактният модел е станал малко по-консервативен и е загубил част от спортният си характер въпреки, че модификацията "RS" ще присъства в портфолиото. Най-голяма промяна се наблюдава в задната част, където вертикалните светлини са заменени с хоризонтални такива.
Както се очакваше интериора също е получил своето развитие, като се наблюдава неслучайна зебежка към премиум сегмента. материалите използвани за неговото направа са висококачествени, а мултимедийната система е от трето поколение с 8-инчов, плаващ дисплей. сигурността също е издигната на по-високо ниво, като налични на модела ще бъдат системи и асистенти като такива за поддържане лентата на движение, за предотвратяване на сблъсък, разпознаване на пътни знаци, адаптивен автопилот и не на последно място система за автоматично паркиране.
Информацията относно агрегатите ще бъде добавена по-късно!
++++++++++++++++++++++++++++++
Първоначално новата Fiesta ще се предлага само с 3-цилиндровите 1.0 и 1.1 литрови бензинови агрегати с мощност между 70 и 140к.с. Дизеловите версии ще разчитат на изцяло новият, 1.5 литров мотор във версия на мощност от 85 и 120к.с. Серийно всички модификации ще се предлагат с 5 или 6-степенни, механична трансмисии. Срещу доплащане за някои от версии ще се предлага и 6-степенна, автоматична трансмисия. За сега няма информация с какъв агрегат ще разполага версията "ST", но според непотвърдена информация се смята, че там място ще намери версия на 1.0 литровия, турбо мотор с мощност около 200к.с. Това обаче ще стане ясно в средата на следващата година, когато се очаква старта на продажбите на модела в Европа.Няма коментари:

Публикуване на коментар