вторник, 28 юни 2016 г.

Новият Citroen C3 ще направи своята премиера в Париж

Това са първите официални снимки на новия Citoren C3, чиято официална премиера пред публика ще се състои през октомври месец по време на автосалона в Париж. За съжаление информацията относно новият компактен модел е изключително оскъдна, но се надяваме до няколко дни да станат ясни повече детайли относно механиката. 
Какво знаем за третото поколение С3?
Според информацията, с която разполагаме към момента габаритите на модела са както следва: дължина - 3.99м., ширина - 1.75м и височина - 1.47м. Междуосието е 2.54 метра, което е с цели 12см. повече спрямо това на настоящия CIitroen C3. Това автоматично означава, че мястото за пасажерите ще бъде значително по-голяма, а комфорта на возене завишен. Обема на багажното пространство е точно 300 литра, което е достатъчно за хеч модел от този тип. 
Дизайна на екстериора е в стила на Citroen C4 Cactus , като дори присъстват патентованите от Citroen защитни Airbump панели. Като цяло моделът има вид на кросоувър причина за което са предпазните арки на калниците и панелите на броните. Моделът още така ще се предлага с възможност за различно оцветяване на тавана, което ще позволи на собствениците да персонализират своите автомобили. Ясно е, че неща като стъклен таван, джанти с размер 17-цола, затъмнени задни стъкла и др. подобни ще се предлагат в списъка с екстри и ще надуват солидно цената. Тя все още не е оповестена, но топ оборудвана версия с мотор с прилична мощност ще надхвърля 25 000 евро, особено като имаме предвид, че неща като: инфотейнмънт система, Стоп-Старт системи всевъзможни асистенти за безопасност, активен автопилот, и да не забравяме новата 8-степенна, автоматична трансмисия, която се очаква да направи своя дебют именно в този модел ще намират своето място в списъкът с екстри. Дали дизайнът ще успее да увеличи продажбите на марката е трудно да кажем, но именно това ще е главната цел на модела, тъй като в момента продажбите в Европа са спаднали с близо 20%., а прогнозите до 2019 година е те да спаднат с още 5%. Именно поради тази причина новият С3 е изключително важен модел за PSA и с причудливият си дизайн ще се опита да се пребори със своите конкуренти в лицето на VW, Ford и Hyundai.
Моторната гама ще включва 3-цилиндровите бензинови агрегати с работен обем от 1.0 и 1.2 литра чиято мощност ще варира между 68 и 110к.с. Дизеловите версии ще разчитат на 4-цилиндровия, 1.6 литров мотор във версии на мощност от 75 и 100к.с. Все пак очакваме и изцяло нов дизел с мощност 120к.с., който обаче ще бъде наличен най-рано през пролетта на 2017 година. Повече информация, както и снимки с висока резолюция ще бъдат добавени в последствие към този пост.
Няма коментари:

Публикуване на коментар