вторник, 21 юли 2015 г.

Infiniti Q30 с премиера във Франкфурт

Това е първата официална снимка на Infiniti Q30, чиято официална премиера пред публика ще се състои по време на автосалона във Франкфурт през септември месец. От оскъдната информация, която бе разпространена от производителя става ясно, че това ще бъде първият модел на марката, който ще се произвежда в Европа. Потвърждава се и това, че Q30 е построен върху платформата на Mercedes A-class. Интересен е факта, че марката презентира този модел, като първият в един съвсем нов клас наречен "Active Compact". Моделът ще се предлага в две нива на височина на клиренса, което реално обезсмисля наличието на версия като QX30 например.
Четири цилиндровия, 2.2 литров дизел с мощност 170к.с., също идва директно от немската компания заедно с 7-степенната автоматична трансмисия. За сега не се споменава останалата моторна гама на модела, но най-вероятно тя ще се припокрива с тази на Mercedes A-клас, като изключим разбира се AMG версията. Ако не тази година, то в началото на следващата година ще бъде представен и кросоувър варианта на модела наречен QX30, който видяхме като концепция в Женева. До броени дни се надяваме да бъде достъпна подробна информация относно механиката, както и още снимки, които ще бъдат добавени към този пост.
++++++++++++++++++++++++++++++++++
Интериорът е типично за автомобил от премиум клас, но от марката твърдят, че техният модел е едно стъпало над своите конкуренти. Всички материали са заимствани от моделите на марката в по-горните класове. Според съобщението, ако влезете в автомобила със затворени очи, то няма да познаете в какъв клас модел сте седнали. Налице ще са и всичките асистенти подпомагащи водача и такива които се грижат за безопасността на пасажерите по време на път.
Под предният капак място ще намират дизеловите 1.5 и 2.2 литрови агрегати с мощност съответно - 107 и 207к.с. Бензиновите версии разчитат на 1.6 литровият мотор с мощност 120 и 154к.с., както и 2.0 литровият турбо с неговите 208к.с. Серийно всички те ще бъдат куплирани с 6-степенна, механична трансмисия, а срещу доплащане ще се предлага и 7-степенната с двоен съединител.


Няма коментари:

Публикуване на коментар